ΓΟΡΑΝΤΩΝΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΜD, PhD, FEBU

ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ – ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

 

 

Βιογραφικό


Ο Ιατρός Γοραντωνάκης Γεώργιος, Αριστούχος Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ολοκλήρωσε την ειδίκευσή του στην Ουρολογία το 2005, στο νοσοκομείο ‘’ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ’’, ενώ κατά το ανωτέρω διάστημα απέκτησε ιδιαίτερη εκπαίδευση και στους τομείς της Παιδοουρολογίας και Ουρο-Γυναικολογίας.
Το ίδιο έτος, καταλαμβάνει θέση  Επιμελητού στην Πανεπιστημιακή  Ουρολογική  Κλινική Ηρακλείου  Κρήτης, όπου και εργάζεται μέχρι το 2007, συμμετέχοντας στα κλινικά, εκπαιδευτικά και ερευνητικά προγράμματα του Τμήματος, καθώς και στη  διδακτική επιστασία των προπτυχιακών φοιτητών της Ιατρικής Σχολής (Καθηγ. Φ. Σοφράς).
Ακολούθως, εργάζεται ως επιμελητής στην κλινική Λαπαροσκοπικής, Ρομποτικής και ελάχιστα επεμβατικής ουρολογίας του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, όπου συμμετείχε σε πληθώρα πρωτοποριακών ενδοσκοπικών, Laser, λαπαροσκοπικών και ρομποτικών (Da Vinci) επεμβάσεων (Αν. Καθηγ. Β. Πουλάκης). 
Το 2006, μετά από διενέργεια γραπτών και προφορικών εξετάσεων, υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ουρολογικής Εταιρείας, ανακηρύσσεται μέλος του κολλεγίου των Ευρωπαίων Ουρολόγων και αποκτά τον τίτλο του Fellow of the European Board of Urology (FEBU).

Μέχρι σήμερα, το ερευνητικό του έργο περιλαμβάνει: Διδακτορική Διατριβή στην Ουρολογική Ογκολογία και Μοριακή Βιολογία του Καρκίνου της Ουροδόχου κύστης (Α΄ Εργαστήριο Παθολογικής Ανατομικής και Α’ Πανεπιστημιακή Ουρολογική Κλινική Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών), 25 ανακοινώσεις σε παγκόσμια συνέδρια, 16 σε πανευρωπαϊκά, 20 ανακοινώσεις σε μεσογειακά συνέδρια, καθώς και σε συνέδρια για την έρευνα στην Ουρολογία, 50 ανακοινώσεις σε ελληνικά συνέδρια, καθώς επίσης και 2 δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά, ενώ έχει λάβει μέρος ως ομιλητής για ουρολογικά ζητήματα σε πληθώρα επιστημονικών εκδηλώσεων.

Με αξιόλογη πορεία τόσο σε ακαδημαϊκό, όσο και επαγγελματικό επίπεδο, ασχολείται με την κλασσική ουρολογία και ογκολογία του ουροποιητικού, με την ανδρική υπογονιμότητα αλλά και με τη σεξουαλική ιατρική και ανδρολογία στον τομέα της στυτικής δυσλειτουργίας, διαταραχών εκσπερμάτισης, συνδρόμων χρόνιου πυελικού πόνου – χρόνιας προστατίτιδας, παθήσεων πέους κ.λπ.

Σήμερα, ο ουρολόγος Γοραντωνάκης Γεώργιος παρέχει τις υπηρεσίες του στο Γαλάτσι: Αγίας Γλυκερίας 1, τηλ. 2102919329, 6932 607 957 και στον Ασπρόπυργο : Λεωφόρος Δημοκρατίας και Αχαρνών 1 τηλ.: 211 40 666 03, 6932 607 957)

 

Μέλος Εταιριών:​

Βράβευση στο Πανελλήνιο Ουρολογικό Συνέδριο.

Πανελλήνια διάκριση αποτελεί η φετινή βράβευση του χειρουργού – ουρολόγου Δρ. Γεωργίου Γοραντωνάκη και των συνεργατών του στο 22o Πανελλήνιο Ουρολογικό Συνέδριο της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας που έλαβε χώρα από τις 16 έως και 19 Οκτωβρίου 2014 στο Ηράκλειο Κρήτης.

Οι προσκεκλημένοι διεθνούς φήμης και κύρους ξένοι ομιλητές, οι πρωτοποριακές εργασίες από διάφορα ουρολογικά κέντρα και κλινικές της Ελλάδος και του εξωτερικού, καθώς και η ενεργή συμμετοχή των Ελλήνων Ουρολόγων απέδειξε ότι το επίπεδο του Συνεδρίου ήταν και αυτή τη φορά αρκετά υψηλό.
Ο Δρ. Γοραντωνάκης και οι συνεργάτες του κατέκτησαν το 3ο βραβείο καλύτερης αναρτημένης ανακοίνωσης για την εργασία τους.
Η ΕΚΦΡΑΣΗ ΤΩΝ ΠΡΩΤΕΙΝΩΝ VEGF-C, MT2-MMP ΚΑΙ MT3-MMP ΣΤΟ ΟΥΡΟΘΗΛΙΑΚΟ ΚΑΡΚΙΝΩΜΑ ΤΗΣ ΟΥΡΟΔΟΧΟΥ ΚΥΣΤΗΣ: ΚΛΙΝΙΚΟΠΑΘΟΛΟΓΟΑΝΑΤΟΜΙΚΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΑΥΞΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΠΟΠΤΩΤΙΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΩΝ ΝΕΟΠΛΑΣΜΑΤΩΝ.
(1) Γεώργιος Γοραντωνάκης, (2) Κωνσταντίνος Στραβοδήμος, (1) Νικόλαος Καβατζάς, (1) Ανδέας Λάζαρης, (1) Εμμανουήλ Αγαπητός, (1) Ευάγγελος Πατσιούρης, (2) Αναστάσιος Ζέρβας, (1) Λυδία Νακοπούλου.
(1) Α΄ Εργαστήριο Παθολογικής Ανατομικής Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών.
(2) Α΄ Ουρολογική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών, Γενικό Νοσοκομείο «Λαϊκό».